torstai 5. joulukuuta 2013

Joululaulu suosikkini

via Pinterest

Joulukuun alusta saakka meillä on soinut ahkerasti joulumusiikki, kun joulu radio alkoi kuulumaan sekä verkossa, että radiotaajuuksilla. Sitä ennen vinkkailinkin jo Radio Novan jouluradiosta täällä blogissanikin.
Kun joulumusiikkia tulee joulukuussa jokapuolelta "tuutista ulos", tulee harvemmin ostettua enää joululevyjä kaupasta. Tänä vuonna tein kuitenkin poikkeuksen ja ostin Olli Lindholmin minun jouluni levyn ja se on nyt soinut muutamaan otteeseen ympäri autolla ajellessa. Täytyy sanoa että alkuun musiikki kuulosti aivan yön kappaleilta, niin vahvasti Lindholmin äänen yö-yhtyeeseen yhdistän. Kuitenkin nyt kun kappaleiden sanoituksista on alkanut saada kiinni, on levykin syventynyt ja on itseasiassa todella hyvä. 

via Pinterest

Ehdoton joululaulusuosikkini on kuitenkin "uusi löytöni". Olin parivuotta sitten Suvi Teräsniskan joulukonsertissa ja siellä hän lauloi  "Taivas Sylissäni" nimisen, alunperin ruotsalaisen, kappaleen. Vajaan vuoden ikäisen lapsen äitinä, tuo oli jotenkin järisyttävä kokemus. Laulun sanat, jossa tuore äiti " laulaa" tavallaan tuutulaulun vastasyntyneelle lapselleen ovat erittäin koskettavat ja Teräsniskan kerrassaan kylmiäväreitä aikaan saava tulkinta kappaleesta oli upea. Harmi ettei Suvi ole levyttänyt tuota upeaa versiotaan laulusta. 

Via PinterestYoutuben ihmeellisessä maailmassa surffaillessani löysin "Taivas Sylissäni" kappaleesta useiden muiden artistien versioita. Jaana Pölläsen versio tuli ensimmäisenä vastaan kotimaisista versioista. 


Ja laitanpa alkuperäisellä kielellä esitetyt version myöskin teille, joten voitte verrata, kumpi on parempi :) Carolan: Himlen i min famnHuomenna huilitaan ja juhlitaan Itsenäisyyspäivää. Poika toivoi että kaivaisimme sukset esille aamupäivällä ja sepäs me taidetaankin ennen päikkäreitä tehdä. Iltapäivä ja ilta kun saattavat mennä enemmän ja vähemmän sohvalla telkkaria tuijotellen ja herkkuja syöden.

Palaillaan 

OM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti