torstai 20. maaliskuuta 2014

-5kg


5 kiloa olisi pudotettavaa, sen verran se raskaus taas kroppaani ylimääräistä jätti. Reisiin, pakaroihin,  vatsaan ja tisseihin. Se on enemmän, mitä Mini painaa tällähetkellä. Toivottavasti kuitenkin minillä on kasvukäyrät ylöspäin ja äipällä alaspäin. 
Eipä silti, en ota painosta mitään paineita. Emme omista edes vaakaa, koska meillä ei ole koskaan ollut tarvetta tarkkailla painoa tai laihduttaa sen kummemmin. Kävin eilen neuvolan puntarissa terveydenhoitajan kehoituksesta ja sieltä tuon painolukeman nyt teillekin kerroin. 

Enemmän mietin liikunnan iloa ja riemua ja siitä tulevaa hyvää oloa, kuin kiloja. Mukavaa on että pääsee taas liikkeelle, lenkille, jumppiin ja sutjakkasti lapsen kanssa leikkeihin. Olen aloitettu liikkumista kuitenkin varovaisesti. Blogeissa ja facebookissa on kiertänyt jos minkälaista haastetta, milloin haastetaan tekemään kyykkyjä, milloin lankkuliikettä päivittäin. Keväällä motivoidaan liikkumaan ja kesäksi kuntoon jos minkälaisella keinolla. Kyykkyhaastetta mietin hetken, mutten kuitenkaan viitsinyt alkaa jokapäivä kyykkäämään (vaikka hyvä olisi). Lankkuhaastetta en edes miettinyt, sillä venynyt vatsanahkanikin nauroi ajatukselle ;) 

Edellisenä raskaudesta palautumiskeväänä ja kesäänä otin jossakin vaiheessa tavoitteeksi juosta syyskuussa puolimaratonin ja liikkeelle lähtemisen motivaattorina se toimi tuolloin oikein hyvin. Nyt ajattelin, että voisin lenkkeillä ja jumppailla Kuopion Venlojen viesti motivaattorina. Toki se tulee aivan liian aikaisin,  jos ajattelee järjellä. 

Lapsi, lapset asettavat liikunnalle monta haastetta. Liikkuminen tulee oikeastaan aikatauluttaa kalenteriin. Enää ei onnistu, että lähtee silloin, kun mieli tekee. Tietenkään aina se liikkumaan lähteminen ei huvita, väsyttä, laiskottaa ja paljon mukavampi olisi jäädä sohvan nurkkaan syömään suklaata ja katsomaan Emmerdalea. Mutta sitten taas aurinko pilkahtaa pilven takaa ja saa aikaan niin mahtavan tunteen, ettei ulos kertakaikkiaan voi olla lähtemättä. Tai joku urheilija onnistuessaan kilpailusuorituksessaan kerrassaan pakottaa minutkin jumpalle (hyvä KEPA! :) ) tai kaapissa odottaa uudet treenikengät, joita on ihan pakko päästä kokeilemaan. Mikä kenelläkin liikkumaan lähtemisen motivaationa toimiikaan sitä kannattaa hieman vielä kasvattaa. 

Itse kävin aamulla Prismassa kurahousuostoksilla. Samalla huomasin shampoohyllyn päässä uusia huulipunia (minä joka en käytä huulipunia) tai oikeastaan kiiltopunia. Niinpä nappasin pirteän punaisen sävyn ostoskoriini. Puna huuliin ja ai että vaunulenkki sujui hymyssä suin. 

Millä sinä saat itsesi ylös, ulos ja lenkille?

OM

 

1 kommentti: