torstai 10. lokakuuta 2013

SyysvalotMeillä on suunnitteilla maalata meidän aikuisten makuuhuoneesta viikonlopun aikana seinät uudestaan. Vanha värimaailma on rauhallinen; beige & maitokahvi yhdistelmä ja kun muutimme tähän nykyiseen kotiimme miellyttivät värit silmää ja mieltä. Mutta nyt kun seiniä on katsellut jo melkein 5 vuotta ovat ne alkaneet näyttämään tunkkaisilta. Suunnitelmissamme on maalata seinät lämpimän harmaalla sävyllä ja värin valinta ei ole ollenkaan helppo tai yksinkertainen juttu. 
Kuvat jotka nappasin nyt iltahämärissä seinä näyttää aivan kellertävältä, päivänvalossa taas maitokahvilta ja jossakin valossa sinertävältä. Jos beiget sävyt muuttuvat jo niin paljon, mitä se onkaan harmaissa. 

Kävin tänään pikaisesti hakemassa Tikkurilan värikarttoja kotiin tuumailtavaksi ja kodin terrasta tarttui samalla mukaan uudet syysvalot. Olen katsellut pallovaloköynnöksiä useista liikkeistä, mutta nämä harmaa& valkoinen yhdistelmä "kolahti" heti. Heräteostos epäilemättä, mutta kaunis. Vielä kun saan päätettyä mihin huoneeseen köynnös tulee. Kenties uuteen, maalattuun makkariimme sitten viikonlopun uurastuksen jälkeen. 

OM

6 kommenttia:

 1. Kivat pallovalot!

  Maalaminen on kyllä helppo tapa uudistaa koko huoneen ilme. Tsemppiä maalausurakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallot ovat osoittautuneet nyt viikonlopun niitä katsellessani niin mieluisaksi, että harkitsen jopa toisen valosarjan ostoa. Maalaus on tosiaan helppo tapa, vielä kun värin valinta olisi yhtä helppoa ;)

   Poista
 2. Tsemppiä joo! Harmaan valinta on maailman vaikeinta! Mulla oli yhden asunnon seinä harmaa. Ensimmäisellä kierroksella siitä tuli niin haalea, että harva edes tajusi, ettei se ollut valkeaa. Toisella kierroksella sävy taas meni aivan pieleen, mulla oli myös harmaa sohva, ja nämä harmaat eivät sointuneet yhtään sitten ollenkaan. Onneksi muutin pian pois. :)

  Suosittelen, että ottaa asteen tai pari tummempaa kuin silmä sanoo, jotenkin se isona pintana kuitenkin haalenee.

  Ihanat valopallukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä kävi, että ensimmäinen maali meni metsään... Sinänsä ihan kaunis ja moderni, mutta ei sopinut meidän muihin väreihin ja kalusteisiin makkarissamme. Eli Prismaan ajeltiin kaasupohjassa sunnuntai iltana klo 17 uuden maalin ostoon -onneksi minulla on maailman pitkäpinnaisin mies :)

   Poista
 3. Kivat valot. Laitahan kuvia sitten uudistuneesta makkarista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laitan kuvia kunhan huone valmistuu. Ensiviikolla lomalla olisi tarkoitus nikkaroida vielä kevyt hylly ja laittaa uudet verhot ikkunaan.

   Poista