tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aktiivinen Pääsiäinen

Tulipahan ulkoiltua ja nautiskeltua Pääsiäisenä. Kelit osuivat aivan kohdalleen ja oli oikein synti käydä sisällä välillä tankkaamassa ruokaa ja juomaa. Pääsiäinen sujui siis syöden monenmonta suklaamunaa, maistellen punaviiniä ja hyvää ruokaa. Ennenkaikkea me ulkoiltiin. Jäälle oli ajettu kilometritolkulla perinteisen latuja, joita käytiin useana päivänä hiihtelemässä. Yleensä olen hiihtolenkeilläni hiihtänyt vain vapaata hiihtotyyliä. Perinteinen oli oikeastaan jo urheiluaikanani enemmän "huolto"lenkkiä ja rauhallista menoa. En ollut siis käynyt hiihtämässä perinteistä (oikeastaan) vuosiin. Kädethän ne hyytyivät alkuunsa, muttta muuten kroppa kesti hiihdon yllättävän hyvin. Jaloissa tuntui pyhien jälkeen mukavalta. 

Lankalauantaina hiihtelimme isolla joukolla läheiselle majalle makkaranpaistoon ja kaakaon juontiin. Mukana olijoiden ikähaarukka oli 2vuoden-80 vuoden väliltä. Pienin kulki pulkassa mukana, mutta isomummuni se vain hiihtää työnnätteli menemään. 
Juuri tuonakyseisenä päivänä oli hieman tuulisempaa, joten auringonottoon ei kehdattu saareen jäädä, vaan hiihtelimme takaisin mantereeseen ja vaihdoimme sukset pilkkivälineisiin. 
Huhhei. Kivaa oli. 
Kiitos vain lapsenhoitajille, arvokkaita ovat ne äidin omat hetket tyynellä ja aurinkoisella järven jäällä hiihdellen. 
Tänään ollaankin jo tehty työpäivä hieman silmätristissä. Kellonsiirto ja Pääsiäinen oli aamulla aika unettava yhdistelmä. Hyvinhän se meni, kun vauhtiin pääsi.
Nyt vielä pojan kanssa ulkoilemaan ennen iltatouhuja. 

OM

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen oli teidänkin pääsiäinen! Samoin, teki kyllä itsellekin hyvää saada vähän arvokasta omaa aikaa. Ja nyt taas arkeen palaaminen vähän on jumittanut aluksi, mutta kyllä se siitä taas alkaa kulkea!

  Mä en ole hiihtänyt pertsaa aikoihin ja oli myös tarkoitus tänä talvena kokeilla, että mites se menikään, mutta on vaan jäänyt. Ehkä sitten ensi talvena. :)

  Sitkeä sissi tuo isomummu! Idoli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastuin pertsan hiihtoon kyllä todella. Ei uskois miten kivaa se taas oli ja kyllä isomummo on kova jätkä <3

   Poista
 2. Kivan kuuloinen pääsiäinen teillä ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Annika ja tervetuloa kurkaamaan blogiini. Pääsiäinen oli rentouttava kaikinpuolin. Arkeen päästy on sen sijaan tuottanut hieman hankaluutta, mutta onneksi kohta on jo perjantai :)

   Poista