lauantai 14. syyskuuta 2013

Muovailua ja sirpaleita

Eilen poika ei ollut päiväkodissa ollenkaan, koska itselläni oli lyhyempi työpäivä ja mies lähti vuorostaan työmaalle vasta illemmalla. Niinpä vuorovedolla mentiin lapsenhoidossa. Pojat olivat muovailleet aamupäivällä muovailuvahasta yllättävän hauskoja juttuja. Tuolle meidän "elohoppeelle" tekee varmasti ihan hyvää keskittyä sorminäppäryyttä vaativiin leikkeihin välillä. Ehdoton suosikkini on nuo kaksi sinistä lintua. Mies oli tehnyt ensin omansa ja sitten poika matkinut perässä. Yllättävän linnun näköinen tuo jälkimmäinenkin taideteos. Toinen suosikki on tuo Bingu, mies oli tehny hahmon ja poika bingviinille tyynyn, johon kaveri sitten kellistettiin nukkumaan. Näihin taideteoksiin ei saa nyt sitten koskea. Ne ovat ja jököttävät keittiönpöydän päässä ja auta-armias jos menetkin ehdottelemaan niiden siirtämistä hieman syrjempään. Ihan hauskoja kyllä, hymy tulee huulille :) 

Itselleni perjantai 13. ei sitten ihan ollut yhtä taiteellinen, jos sirpaleita ei taiteeksi lasketa? Testasin nimittäin kännykkäni  (Nokian Lumian) iskun kestävyyttä ääriolosuhteissa ja... joo.. ei kestänyt. Lasihan se pamahti rikki, että poks! vaan. Sen verran kiintynyt pinkkiin palvelijaani olen, etten vielä ala vaihtoa miettimään, vaan marssin paikalliseen huoltoliikkeeseen kysymymään paljonko etupaneelin vaihto maksaisi. Ja paljonhan se teki. Lyhyelläkin matikalla hinnaksi tulee melkein sama, kun kyseinen kapula tällä hetkellä kaupassa maksaisi.Niinpä googlailin hieman vaihtoehtoja ja melko monet muutkin Lumian omistajat olivat olleet samaisessa tilanteessa. Itselläni tietty se onni, että puhelin toimii kyllä, vain lasi on rikki. Joten päädyin tilaamaan etupaneelin varaosana kotiin (maksoi muutaman kympin). Ainoa haaste tässä tulee olemaan nyt sen osan vaihtaminen. Netistä löytyi helpohkon näköinen video ko. osan vaihdosta ja luulen, että mieheni on kohtuullisen näppärä tuossa asiassa, mutta silti nyt jos koskaan SUVUN INSINÖÖRIT :) Joku pienenpieni vinkki ei ois pahasta. 

Kaikkea sitä sattuukin. Vai mitä olette mieltä?OM

6 kommenttia:

 1. Auts, minun puhelimesta hajosi keväällä lasi samalla tavalla! Näppäränä tyttönä korjasin pinnan kirkkaalla pakkausteipillä, ja kosketusnäyttö toimii edelleen.

  Onneksi puhelin oli juuri vaihtoon menossa, joten uusi kännykkä tilalle ja tama rikkonainen jäi varapuhelimeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän tuo vähän "harmitti" kun lasi läjähti rikki, mutta onneksi se on vain tavaraa. Minulla lasi pysynee vielä pari päivää matkassa mukana, ennen kun uusi osa tulee, niin ei tarvii alkaa teippailemaan. Kieltämättä mielessä se kävi itselläkin. Täytyy harkita vaihtoa sitten, jos tämä korjausoperaatio epäonnistuu :)

   Poista
 2. Ihania muovailujuttuja! Oispa meiänkin tyttö jo niin iso, ettei muovailuvaha menis suuhun..:)

  www.mineamarissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. eihän menisi mihinkään vakuutukseen se korjaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa vain menis :( Mutta mulla on kohtuullisen näppärä mies.. Vaihtoi kännykän etupaneelin yksi ilta sillä välin, kun olin jumpassa. Youtuben "opetusvideon" perusteella.

   Poista