sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Riisipuuroa

Yöllä oli satanut lunta ja pakkasta oli aamulla mukavasti muutama aste. Aamupuuhien jälkeen pojat lähtivät ulkoilemaan ja laskemaan liukirilla mäkeä. Lunta oli kuulemma ollut juuri sen verran, että liukuri oli luistanut ja missä lunta ei tarpeeksi ollut, oli jäinen nurmikko kuitenkin ollut tarpeeksi liukas. Ja mitä äiti tekee sitten sillä kuuluisalla "omalla ajalla". Siivoan pikasiivouksella kodin, puran astianpesukoneen, laitan pyykkikoneen pyörimään ja riisipuuron liedelle porisemaan. 
Satuin bongaamaan kuitenkin netistä Radio Novan jouluradion jonka napsautinkin päälle ja aamupäivä oli oikeasti erittäin rentouttava myös itselle, vaikka kodin ja perheen hyväksi se taas menikin. Ehdin juuri ja juuri valmiiksi, kun Suomencupin hiihdot alkoivat televisiosta ja pojat tulivat sisälle. Poika kysyikin heti; "äiti: oletko sinä ollut siinä sängyssä (sohvalla) koko ajan"? :) 
Kiitti vain pikkumuru.... Niin sitä vain vasta nyt huomaan sen kaiken työn ja puuhan, minkä äidit tekevät "näkymättömästi".

Pitkään hautunut riisipuuro, mansikkakiisseli ja ruisleipä odottelikin siis punaposkisia ulkoilijoita. Loppupäivä on mennytkin ihan vain oleillessa, löhöillessä ja pienen kävelylenkin merkeissä. Pakkashuuruinen, luminen metsä oli äärimmäisen kaunis. Kiipesin (ja ähisin) mahani kanssa tuossa lähellä olevan mäen päälle ja ihailin kauneutta. 
OM

2 kommenttia:

  1. Mullakin oli tänään omaa aikaa ja hoidin niitä äidin näkymättömiä tehtäviä. Kerkesin kyllä onneksi muutakin.
    Oi voi rupes ihan itelläkin tekemään mieli riisipuuroa :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloinen päivä! Kotielämää. :) Pitäisi itsekin rohkaistua tuohon riisipuurontekoon (edellinen yritys oli heikko), poika tykkää meillä siitä todella paljon.

    Mahtavuutta kun on lunta! Voi, kunpa se pysyisi...

    VastaaPoista