keskiviikko 1. elokuuta 2012

Veden haku matkalla...

Me täällä ollaan kärsitty jo usean viikon ajan epäpuhtaasta vedestä. Vettä ei saa juoda ilman keittämättä ja palokunta tms. jakaa paikallisella koululla puhdasta juomavettä asukkaille.
Me täällä Suomessa ollaan totuttu puhtaaseen veteen, siihen että se on automaatiota ja että hanasta tulee aina vettä ja sen on puhdasta. Jos joskus jokin menee pieleen, heinäkuussa on ennätyssateen, joku sohlaa virtaukset vääriin suuntiin tai putki poksahtaa. Olemme todella haavoittuvaisia veden suhteen. 
Tämän päivän iltapäivälehdessä olikin juttua Suomen vesijohtoputkistojen huonosta kunnosta. Tulevaisuudessa Valtion ja kuntien tulee kaivaa kuvettaan ja uusia melkoisen iso määrä vesiputkikilometrejä. Miettikääpäs sitä. 
Meidän arki on nyt koostunut vedenhaku reissuista. Tänäänkin työpäivän jälkeen lenkkeilin pojan kanssa vesiastia rattaissa veden hakuun. Matkalla pysähdyimme kahdessa leikkipuistossa ja uimarannalla. Ehkäpä tällainen vesiongelma opettaa meille hieman nöyryyttä. Jossakin kaukana lähteelle jonottaa myös koko kylä ja silloin ei vesiputkistoa kloorata samalla, vaan se lähde on kylän ainut vesipiste.

Muistakaahan ihmiset juoda päivän aikana riittävästi vettä (tai muita nesteitä), sellainen 2-3 litraa olisi hyvä ainaskin näin kesällä.

-OM-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti