perjantai 3. tammikuuta 2014

KahviaHmm. Joulupukki on varmaankin arvellut, että tämä suuri kahvin ystävä on haaveillut jo jonkin aikaa espressokeittimestä tai kahvikoneesta, jolla saisi valmistettua monenlaisia kahveja. Kenties kone jäisi kuitenkin käyttämättä, koska tavallinen kahvinkeitin vain on niin helppo.
Saimme pukilta kuitenkin Pentikin ihanan espresso pannun, jossa kahvi hautuu kuuman veden kanssa noin viitisen minuuttia ja on sitten valmis nautittavaksi. Muutamat kahvit olemmekin jo kokeilumielessä keitelleet, mutta kahvin ja veden annostus on vielä hieman hakusessa. Ohjeen mukaan jauhoja laitettaisiin 1 tl ja vettä 1 kahvikupillinen. Kippasin vettä teeman kupilla (en suinkaan uudella Sarjattomallani, mikä sekin muuten on kuvassa) ja sillä ohjeella kahvista tuli laimeaa. Lisäsin seuraavalla kerralla jauhoja 1,5tl ja oli heti paljon parempaa. 
Eli hyviä vinkkejä ja ohjeita otetaan vastaan :) Saa myös vinkkailla hyviä jauhoja, mikä sopisi espressokeittimeen. 

Kiitos vain Oulun tontuille, lahja on ollut mieluinen.

OM

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen kapistus! Vaatii tosiaan varmaan hieman testailuja, että löytää sopivan suhteen.

  Upeaa uutta vuotta teille! Suuria muutoksia tulossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain taustatukea sen verran, että kuulemma espresso jauheet sopivat parhaiten tähän keittimeen. Uusivuosi tuo tullessaan kaikenlaista, niin meille, kuin varmasti myös monelle muulle. Ihanaa uutta vuotta myös teidän perheelle <3

   Poista
 2. Kiva keitin, kannattaa kokeilla tummapaahto kahveja, itse ainakin tykkään niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Itsekin pidän tummapaahteisesta kahvista ja usein ostankin esim. Presidentin tummaapaahtoa. :)

   Poista