maanantai 10. maaliskuuta 2014

Leikkipuistossa perheen kanssa

Kuopiolaiset hohhoi... tunnistatteko paikan?Kyllä vain kävimme sunnuntaina "naapurikaupungin" Brahenpuistossa, toiselta (tai onko entiseltä?) nimeltään pikkukakkosen puisto. Puistoa on aivan vasta remontoitu ja uudistettu perusteita myöten. Puisto onkin oikein kiva leikkipaikka sekä pienille, että hieman isommille lapsille (ja vanhemmille) 
Puistosta löytyy aivan pienille suunnattuja karuselleja, hiekkalaatikoita ja liukumäkiä, mutta myös isommille tarkoitettuja, liikuntaan ohjaavia tempputelineitä. 

Suora lainaus Kuopion kaupungin sivuilta:
 "Brahenkadun ja Kuopionlahden väliin jäävä puisto on saanut nimensä kreivi Pietari Brahesta, joka perusti vanhan Kuopion v. 1653. Vaikka puisto nimellään viittaa kaupungin vanhimpaan historiaan, on puistona Brahenpuisto kantakaupungin nuorimpia. Brahenpuisto on keskustan suosittu perhepuisto oleskelu- ja leikkipaikkoineen sekä kesällä että talvella." (kuopio.fi)


Lasten ja perheiden leikki ja liikuntapaikkoja on Kuopiossa ihan kivasti

Kallavedeltä puhalsi kylmä tuuli, joten huppu oli tarpeen leikkiessä

Labyrintti oli meidän 3veen suosikki, juosten mentiin- tottakai!

Köysikiipeilyssä vaadittiin hieman jo akrobatiaa ja isin apua

Oli virhe istua tähän "kuppiin", sillä se pyöri niin vimmatusti, ettei pois meinannut päästä :)

Kallaves, Kallaves. Jäällä näkyi useita pilkkijöitä ja retkiluistelijoita.

 Ja ei sitä tiedä aamulla, mitä päivä tuo tullessaan. Sillä sunnuntaipäivän aikana maistoin elämäni ensimmäistä kertaa sushia. Ne löytyy tuolta lautaselta kaiken muun herkun seasta. Ihan perus hyvää, mutta en kuitenkaan ihan vakuuttunut. Kyllä mummu tekee paremmat graavikalat!


Olettekos tutustuneet Kuopion puistoihin?

OM

2 kommenttia:

  1. Tämä puisto oli vähän aikaa meidän lähin puisto. Nyt kun se on rempattu, on tullut käytyä siellä harvakseltaan. Puisto on kyllä mainio paikka. tykkään kovasti kun siellä on monenlaista kiipeilyvekotinta. Ja tietysti maisemat erit. kesällä on upeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se piristää myös vanhempia, kun ei aina mennä yhteen ja samaan puistoon. Meillä on tässä lähellä useita puistoja, joissa tietenkin käydään usein. Mutta joskus on mukava pakata kimpsut ja kampsut autoon ja ajaa kaupunkiin pienelle puistoretkelle :)

      Poista