tiistai 18. maaliskuuta 2014

Matkakuumetta lasten kanssa

"Jos passikuvasi on aivan näköisesi, olet matkan tarpeessa"
 -Ralph H. Woods- 

Jep on se näköinen ja olisin kyllä matkan tarpeessa. Näin keväisin itselleni usein iskee matkakuume, haaveet ovat usein pieniä ja reissut myös ja varsinkin nyt kun meillä on kaksi pientä lasta ja rajallinen budjetti. Silti olisi kiva päästä käymään jossakin. Emme ole "lomailleet" pitkään aikaan muualla, kun kotona, mökillä tai lapsuuskodin paikkakunnalla. Niissä ei ole mitään vikaa, mutta nyt mieli kaipaa muualle. 


"Ken on paljon nähnyt eikä mitään omista, sillä on silmät kirkkaat ja kädet köyhät"
-William Shakespere-

Esikoisen kanssa olemme käyneet toistaiseksi Tukholmassa ja Keski-Euroopan reissun. Molemmat matkat sujuivat onnistuneesti. Toki lapsiperheenä reissatessa pitää ottaa paljon enemmän asioita huomioon, mitä pariskuntana. Tavaraa on ainakin tuplasti enemmän, ruoka pitää tulla ajallaan, vessaan on päästävä heti kun tilanne sitä vaatii, kiukkua saattaa esiintyä lasten ja myös kanssa matkustajien puolelta. 

 Norwegianin halppislentoyhtiöltä tulikin sopivasti keväälle ja kesälle lentotarjouksia, jotka olivat mukavan edullisia.Tutkaillessani lentoja myös lentoajat osoittautuivat ihan mukaviksi. Kyselinkin Norwegianilla reissanneella veljeltäni kuinka matkat ovat sujuneet ja ei kuulemma mitään ihmellistä ole sattunut matkan varrelle. Tietenkin matkatavaroista ja lastenvaunuista on kuulemma erillinen hinnoittelunsa, eikä lennoilla tarjoilla ruokaa. Toisaalta Finnairilla taitaa saada lyhyillä lennoilla nykyään sen kahvin ja on meille sattunut ja tapahtunut isoillakin lentofirmoilla reissatessa lentojen muutoksi ja perumisia. Tietenkin mukavaahan se olisi, jos lasten kanssa sitä ei tapahtuisi. 
Onko teillä kokemuksia Norwegianin lennoista? Kuinka ne ovat sujuneet ja onko lapset olleet mukana?


"Matkamiehen tavoin tulevat ja menevät myös vuodet"
-Matsuo Basho-

Emme kaipaa kauaksi, emmekä kaipaa kauan reissussa oloa. Sen verran mukavuuden haluisiakin olemme, että ihan lähelle olemme vain matkaa suunnitelleet. Kenties Kööpenhamina tai Oslo. Molemmat tuttuja ja turvallisia pohjolan suurkaupunkeja. Kööpenhaminassa olisi ripaus keski-Eurooppaa ja lapsille mm. Tivoli. Oslossa olisi merta, raikkautta ja lupsakkaa oloa. Meille "helpoin vaihtoehto matkaamisen on kyllä tuo Munchenin suunta, johon sitä haaveillaan taas lähtöä. 
Eihän sitä nykyään kaipaakaan mitään menoa ja meininkiä. Enemmänhän sitä suunnittelee matkoja ja menoja lasten ehdoilla ja heitä varten...
 
...Tietenkin sitä pitää muistaa elää myös itse.

Mitäs loma suunnitelmia teillä on kevään ja kesän ajalle?

OM

2 kommenttia:

 1. Matkakuumetta täälläkin.. Norwegian on kyllä osoittautunut ihan hyväksi valinnaksi ainakin omiin tarpeisiin nähden. Ja Köpistä voin suositella matkakohteeksi muksujenkin kanssa; on Tivoli, eläintarha (missä mekin Arin kanssa viihdyttiin useampi tunti), äidille rutkasti shoppailumahdollisuuksia ja pojille mahdollisuus mennä katsomaan isomman luokan futisotteluita.

  t. Katariina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :)
   Köpis vaikuttaa kyllä ihan varteen otettavalta kaupungilta reissata myös lasten kanssa. Voi olla että nyt kevään lomalle me päädytään kuitenkin valitsemaan kotimaan kohde, kun mini on vielä niin pieni. Teille suosittelen kyllä tuota Munchenin suuntaa, siitä sitten niin lyhyt matka reissata muuallakin :)

   Poista