lauantai 6. syyskuuta 2014

Säilytysratkaisujen ihmeellinen maailma

Muuttaessamme tähän nykyiseen kotiimme mieheni kanssa, viisi vuotta sitten meitä oli vain kaksi. Silloin sisustuksessamme oli pinnalla tietty romanttisuus, kaupasta kannoin kotiin joka kuukausi maalaisunelma lehden ja mummolan vinnit tuli koluttua läpi useaan otteeseen. Kodissamme on vieläkin kaksi entisöityä tuolia ja yksi vanha kirstu, joita vaalin kuin kukkia kämmenellä, mutta muuten sisustusmakumme on pikkuhiljaa muuttunut selkeämmäksi.

2011 perheeseemme syntyi esikoinen ja mietimme muuttoa isompaan kotiin. Se jäi koska kahden makuuhuoneen rivitalokodissamme mahtui tuolloin aivan hyvin, sijainti ja iso takapiha ovat plussaa. Yhdestä neliöstä teimme kuitenkin tarjouksenkin, mutta kaikella on tarkoituksensa ja se tarjous silloin hylättiin. Onneksi. Sitten työrintamallani tuli muutoksia, mitkä osittain jatkuvat edelleen. Kuukaudet kuluivat, kotia myllättiin tarpeen tullen. Pienemmästä makuuhuoneesta tehtiin esikoisen huone, vieras-sänky myytiin kirpparilla ja tilalle hankittiin nojatuoli, josta tulee näppärästi vuode. Tällainen klik.

Haastetta asumiseen, säilytykseen ja sisustukseen on osaltaan tuonut tuo toinen lapsemme. Tavaraa on.... paljon... Jälleen kerran koti kokee muutosta, myllerrystä ja tavaroiden ja neliöiden hyötykäyttöä. Jossakin vaiheessa muutto isompaan taitaa olla väistämätön, mutten enää  kaipaa isoa kotia, ainoastaan hyötyneliöitä. Kotia jossa tavaroille on oikeat paikkansa ja tavarat ja esineet joita meillä on, ovat käytössä ja tarpeellisia.

Viimeaikoina olen koukuttanut itseni netin sisustusblogeissa ja pinteresteissä oleviin Ikea hack sivustoihin ja vinkkeihin. Hurmaannun kotien ja huoneiden toimivuuksista jo Ikean näyttelyhuoneissa, mutta vielä enemmän ihastelen tavallisten ihmisten ja arkielämän sisustajien keksinnöistä. Ikea hack ideoita löytyy mm täältä tai sitten ihan googlaamalla.

Tällähetkellä ajankohtaista on olohuoneemme muutos. Ajatuksen tasolla olen sitä jo miettinytkin ja tälläkertaa lähtövuorooan odottelee lasivitriini, kaunis, mutta ei toiminnaltaan käytännöllinen tämänhetken tarpeisiimme. Tilalle olen miettinyt ihan perus Ikean malm-lipastoa, uutuutena malmista näyttää tulleen harmaaväri. Todennäköisesti päädymme kuitenkiin perus valkoiseen, johon sitten voi yhdistää monia muita värejä.


Kuvat lainattu suoraan Ikean sivuilta


Onkos teillä tullut vastaan syksyisiä sisustusinspiraatioita? Entäs omia hyviä kokemuksia säilytysratkaisuista? Vinkkejä otetaan ilolla vastaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti